sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Absinthe sukat Knittystä

Malli: Absinthe, Knitty Spring 2009
Lanka: ShibuiKnits Sock Sand, 2 * 50 gr(175m)
Puikot: 3.5mm Addin pitsipyöröt
No niin nyt sain absinttisukat valmiiksi. Lanka ohjeen mukainen, mutta värinä hiekka eikä kevätvihreä. Innostuin sukkia neuloessani tekemään hieman liian pitkän jalkaterän. Onneksi minulla on 4 isoaveljeä ja nyt täytyy markkinoilla jollekin heistä nämä sukat. Tuo pitsiosuus varressa voi aiheuttaa hieman nikottelua :).

Teen kyllä toisetkin sukat tällä mallilla, 6-8 kerrosta lyhyempänä vaan. Olen kyllä samaa mieltä Christinan kanssa siitä, että kerroksessa 14 on virhe. Laitoin keskimmäisten langankiertojen kaveriksi kavennukset. Toinen vaihtoehto olisi ollut jättää ne keskimmäiset langankierrot pois.

perjantai 22. toukokuuta 2009

Etsy postia Kanadasta

Vierailin 12.5. Sudranan blogissa ja näin ihmeen ihania sukkapusseja. Seurasin linkkiä ZigZagStitches sivulle ja tilasin itselleni kahdet käsintehdyt sukkapussit. Kankaana oli japanilaista kangasta. Tilasin 15.5. , paketti postitettiin 15.5. ja posti toi sen minulle 22.5. Ei mitenkään huono toimitusaika. Pussukat ovat tosi hyvin tehtyjä , itse en kyllä moisia saisi väännettyä millään aikaiseksi :). Saumat ja vuoritukset ihan vimpan päälle ja pisteenä iin päälle puuhelmi vetoketjun päässä.


Toiseen pussiin muutti samantien loppusuoralla olevat absinttisukat. Sukat ovat kylläkin sävyä Sand, eikä Kiwi. Koeroikotin pussukkaa ja totesin sen hyvin toimivaksi.

Eikä tämä ilo tuohon edes loppunut; sain vielä ekstrana silmukkamerkkiparin. Kyllä täällä nyt on tyytyväinen ihminen.



sunnuntai 17. toukokuuta 2009

2.yllätysvärihuivilähetys Titityyltä


Hämäläisestä syntyperästäni tai puuhakkaasta viikonlopusta johtuen tajusin vasta tänään, että minullehan oli tullut lankalähetys Titityyltä jo perjantaina. Ei se nyt sinänsä haittaa kun on se edellinenkin klubilankahuivi vaiheessa. Vein tytön harkkoihin ja odotellesani kerin langan. Ensi vaikutelma oli kevyt (kasmir) , hieman pörröinen (alpakka) ja kiva kiilto (silkki). Langan väri oli ensisilmäyksellä vaaleanvihreää. Tarkemmin katseltuna siinä oli paikka paikoin hieman keltaista ja sinistä. Mukana oli hieman tarinaa tekijän The Natural Dyer Studio langoista. Ravelryssä on tietysti ryhmä tällekin langalle. Eli lähetyksessä oli lankaa nimeltä Angel, värinä apple ja koostumus Baby Alpaca+ Cashmere+ Silk (prosentteja ei kerrottu). Lanka on lace weight vahvuista ja 2-7 puikoilla tehtävää.

maanantai 11. toukokuuta 2009

Haaste!

Katja haastoi kertomaan muutaman tuntomerkin itsestäni.

"Tämä haaste ei käsittelekään faktoja, vaan tuntomerkkejä. Kerro yksityiskohtia itsestäsi ja jaa ne muille. Haasta sitten 5 muuta bloggaajaa tekemään sama edelleen."

1. KOKO: medium eli 171cm ja nuorena alipainoinen, iänmyötä punkeroitunut


2. NÄKÖ: lyhyehköt ruskeat hiukset, aika pitkään oli hiukset hartioille asti. Töihin meikkiä ja siistimpää, vapaa-aikana yleensä luonnontilassa. Näytän tavalliselta. Nuorempana minun väitettiin olleen jossain missä en sillä kertaa ollutkaan. Ilmeisesti minulla on siis kaksoisolentoja.

3. VAATTEET/LISUKKEET: vapaa-aikana mitä sattuu, töihin jotain neutria. Turhankin harvoin tulee koruja käytettyä.

4. LUONNE: nuorena ujo; nyt ymmärtää, ettei suurimman osan ihmisten mielipiteellä ole mitään merkitystä. Turha niitä sitten on jännittääkään. Lasteni epäoikeudenmukaisesta kohtelusta kiihdyn sekunnissa sataan ja sanon sitten mitä sattuu :/


Sitten itse asiaan, kenelle nalli napsahtaa? Valitsin 5 henkilöä joita en ole tavannut, mutta jotka vaikuttavat kiinnostavilta:
Susku
Taija
Tuija
Hanna
Päivi

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

2 työtä valmistui jo viikko sitten

Olen kyllä oikein patalaiska bloggaaja, mutta tässä pari vappuna valmistunutta. Värit varmasti paremmat lankalinkkien takana kuin amatöörin tallentamana:

Malli: Son of Stitch 'n Bitch, Debbie Stoller sivu 77 Hieno mies
Lanka: Linie 2 Supersocke Silk harmaa 55 % merinovilla (superwash), 20 % silkki, 25 % polyamidi; 50 g = n. 200 metriä , 3 kerää
Puikot: 3.5mm eebenpuiset sukkapuikot (1 palmikkopuikkona ja 2 koko ajan käytössä)

Malli oli helppo oppia ja lanka mukavaa neuloa. Saa nähdä miten hyvänä pysyy käytössä, Ullassa oli sukkana valiteltu nyppyyntymistä. Langassa oli hieman epätasaisuutta, mutta mukavan pehmeää ja sopivasti kiiltoa.


Malli: February Lady Sweter suomeksi
Lanka: Silk Garden Lite 2029 45% silkki 45% kid mohair 10% ; 50 g = 125 metriä, 7 kerää Puikot: 5 mm Addi pyöröt

Ensin neuloin ohjeen mukaan yläosan ainaoikein neuleena, mutta siitä tuli levottoman näköinen. Ajattelin, että miten voi niin pirun kallis lanka näyttää niin tuhrulta. Viimeksi Ogelin lankatapaamisessa jutustelin helmineuleen hyvyydestä ja ajattelin kokeilla sitä tähän villapaidan yläosaan. Toimi tähän lankaan tosi hyvin. Bonuksena vielä lankaa menee vähemmän helmineuleessa kuin ainaoikein neuleessa. Tein lisäykset ohjeen mukaan, joten yläosan lisäykset jatkuivat hieman liian pitkälle. Olisi istunut paremmin jos olisin hieman laskeskellut kerrosten määrää 10 sentillä. Tämä olisikin jo edellyttänyt mallitilkun tekoa (yrk).

Napit löytyivät Eurokankaasta ja olivat hauskasti punaviherkirjavia. Näyttävät jotenkin irtokarkeilta, nam.