lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kirjalliset ompeluseurat Hobboksissa la 7.5.2011

Hobboksissa järjestetään kirjalliset ompeluseurat, jossa osallistujat voivat tutustua kevään uusiin kotimaisiin harrastekirjoihin ja niiden tekijöihin. Tällä kertaa esittelyssä on käsityökirjojen lisäksi peräti kaksi puutarhakirjaa sisustamistakaan unohtamatta. Luvassa on myös mahtavia kirjatarjouksia, tuoreita leivonnaisia sekä kirjapalkintojen arvonta kaikkien kävijöiden kesken.
Ohjelmasta kannattaa huomioida:
Klo 15:00 Johanna Koski ja Kristel Nyberg: Pitsit puikoille

Pitsit puikoille on kotimainen, kaunis, pitsineuleisiin keskittyvä kirja. Teoksen sivuilta löytyy ohjeita kevyistä huiveista paksuun villatakkiin.
Johanna ja Kristel vievät meidät pitsineuleiden herkkään maailmaan ja tuovat kirjansa malleja näytille ja hypisteltäväksi.

Liike on auki lauantaisin klo 10 - 16 ja ensimmäinen ohjelma on klo 12. En tiedä alkaako nuo ompeluseurat jo kymmeneltä, mutta ainakin klo 12  alkavat ohjelmat :)

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kehräystä

Sain eilen kehrättyä Namulla Retriitti 4:stä Merjalta ostamani superwash-villan. Kokeilin ensimmäistä kertaa navajo-kertausta (suomeksi haahlaamista ?) eli lanka on kolminkertaista. Olosuhteet, eli kykyni, huomioon ottaen langasta tuli yllättävän tasaista. Lapsi halusi tästä yllättäen sukat. Lapsi haluaa kaikista langoista aina sukat :)
Kuitu: Zombie Invasion, superwash merino
Määrä: 225 m / 125 g (180 m / 100 g)
Kertaus: Navajo


sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Still Light Wollmeisesta

Tein tämän tunikan valmiiksi ennen kuin menin Päivölään eli ikuisuus sitten. En nyt sitten ole tänne muistanut kirjoittaa mitään. Paitsi yhden pähkäilyn. Tässä lopputulos:
Malli: Veera Välimäki, Still Light
Lanka: Wollmeise (100% Superwash villaa), värinä Igor ja Im Jahre Ratte 470gr(40gr/121m)
Puikot: 3,50 mm Addit

Aluksi tein ohjeen mukaan, mutta tunika tuntui liian pitkältä ja WD vyyhdistä tuli erinäköistä raitaa alaosaan harmaasta kuin yläosassa. Niinpä katkaisin tunikan vähän taskujen alapuolella olevan hämäysraidan alapuolelta. Ylempää ei voinut katkaista, koska taskunpohjat olisivat näkyneet helman alta.
Tuosta Igor-väristä pidän paljon :). Raidat menivät ihan samalla tavalla hihoissa ja kaarrokkeessa. Lisäksi Igorin pohjaväri näytti aivan samalta kuin Im Jahre Ratte-väri. Myös leppäkertusta pidän:

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Soukassa tapaaminen 16.4.2011 12-16

Huomasin tämän vasta nyt posteistani, toivottavasti tieto ei tule liian myöhään:

Hei Menitan ystävä!

Vihdoinkin se kevät on täällä!
Kummassakin liikkeessämme on nyt esillä kaikki kesäiset puuvilla-, pellava-, bambu- ja silkkilangat ja niiden sekoitteet. Tule valitsemaan valtavasta merkki- ja värivalikoimastamme omat suosikkisi. Pitkän villakauden jälkeen näiden loistavien kevätvärien neulominen ja virkkaaminen on todella rentouttavaa väriterapiaa.
Kevään myötä kalenterissa on myös Pääsiäinen ja Vappu ja silloin Soukan neuletapaamisviikot – ne parilliset – menevät taas kerran sekaisin.
Seuraava neuletapaaminen Soukassa on huomenna lauantaina 16.4, vaikka onkin pariton viikko.
Pääsiäislauantaina 23.4. Soukan liike on kiinni, Helsingissä palvelemme normaalisti klo 10-14.
Vapunaattona 30.4. liikkeemme ovat avoinna, mutta neuletapaamista ei ole. Se siirtyy seuraavalle viikolle – siis takaisin parilliselle – ja on 7.5. klo 12-16.
Pääsiäistarjouksena on kummassakin liikkeessämme italialaiset Carezza Alpaca –langat, viehättävät meleeratut värit keveästä alpakkasekoitteesta, shokkihintaan 1 €/ 50 g.
Tervetuloa Menitaan!

Menita Helsinki, Korkeavuorenkatu 20, puh. 09 632 844, e-mail: helsinki@menita.fi
Menita Soukka, Yläkartanontie 26, Soukan Ostoskeskus, puh. 09 256 7536, e-mail: info@menita.fi

Liikkeemme ovat avoinna ma-pe 10–18. Lauantaisin Korkeavuorenkadun liike 10–15 ja Soukan liike 10–16. Pääsiäislauantaina 23.5 Soukan liike on kiinni, Korkeavuorenkadun liike on avoinna klo 10-14.

Neuletapaamiset Soukassa 16.4. ja 7.5. klo 12–16.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Vähän kehräystä Namulla

Sain Neuleretriitissä Pörröltä silkkinessuja, jotka jalostuivat langan tapaiseksi. Sain sen säälittävän syherön sitten sisulla kerrattua eli kertaus oli hieman haasteellista :) Oikeasti tuo sinisen näköinen on hieno violetti.
Namun mukana tuli myös pari kuitunäytettä, jotka muuttuivat neulottavaan muotoon. Tuo violetti lanka oli käsinmaalattua, eikä käsinvärjättyä, kuten aiemmin väitin.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kehräyskurssia

Olin eilisen päivän Anarkistimarttojen kehräyskurssilla Kauhassa ja kukkarossa. Kurssin vetäjänä oli Sari Varilo Kehrääjien killasta. Oikein karstasimme villat ja sitten värttinällä teimme lankaa ylä-ja alapainoisilla värttinöillä. Kokeilin ensimmäistä kertaa alapainoista värttinää, eikä se pöllömmältä tuntunut. Karstasin mustaa aika kiharaa villaa. Kurssin loppupuolella, vähän väsähtäneenä, ihmettelin kun ei se yksi paakku millään oikene. Ei siitä paakusta kyllä tarkemmin tarkasteltuna langaksi olisi ollut, korkeintaan lannoitteeksi :). Villat olivat siis lanoliinipitoisia ja samalla saivat kädet hoitoa. Langat ovat vielä pesemättä. 

Siellä oli kokeiltavana myös rukkeja. Loüetin S10 oli kaikkien kaveri, Majacraftin Little Gem ei tullut toimeen kuin vetäjän kanssa. Mukana olivat myös Ashfordin perinteinen ja Joy. S10 ja Joy kyllä hieman kiinnostivat, mutten nyt kuitenkaan ole tässä hurahtamassa kuten jo epäiltiin.
Pesin eilen kertaamani retriitissä värttinällä kehräämäni silkin ja se on nyt tuolla kuivumassa. Innostuin vielä kokeilemaan perjantaina postista hakemaani namun mukana tulleen mulperisilkin kanssa:

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Uusi värttinä

Se on kaunis ja sain sen tänään käsiini. Tämä ihanuus löytyi tietenkin Etsystä.
Bonuksena paketista löytyi vielä pikkuisen kuituja. Silkkiä (awwww) ja 50% SW merino/ 50% silkkiä käsinvärjättynä.
 Miten tuo violetti nyt kovasti tulee luokseni ja siitä väristä olen vähän kiinnostunut?