sunnuntai 10. toukokuuta 2009

2 työtä valmistui jo viikko sitten

Olen kyllä oikein patalaiska bloggaaja, mutta tässä pari vappuna valmistunutta. Värit varmasti paremmat lankalinkkien takana kuin amatöörin tallentamana:

Malli: Son of Stitch 'n Bitch, Debbie Stoller sivu 77 Hieno mies
Lanka: Linie 2 Supersocke Silk harmaa 55 % merinovilla (superwash), 20 % silkki, 25 % polyamidi; 50 g = n. 200 metriä , 3 kerää
Puikot: 3.5mm eebenpuiset sukkapuikot (1 palmikkopuikkona ja 2 koko ajan käytössä)

Malli oli helppo oppia ja lanka mukavaa neuloa. Saa nähdä miten hyvänä pysyy käytössä, Ullassa oli sukkana valiteltu nyppyyntymistä. Langassa oli hieman epätasaisuutta, mutta mukavan pehmeää ja sopivasti kiiltoa.


Malli: February Lady Sweter suomeksi
Lanka: Silk Garden Lite 2029 45% silkki 45% kid mohair 10% ; 50 g = 125 metriä, 7 kerää Puikot: 5 mm Addi pyöröt

Ensin neuloin ohjeen mukaan yläosan ainaoikein neuleena, mutta siitä tuli levottoman näköinen. Ajattelin, että miten voi niin pirun kallis lanka näyttää niin tuhrulta. Viimeksi Ogelin lankatapaamisessa jutustelin helmineuleen hyvyydestä ja ajattelin kokeilla sitä tähän villapaidan yläosaan. Toimi tähän lankaan tosi hyvin. Bonuksena vielä lankaa menee vähemmän helmineuleessa kuin ainaoikein neuleessa. Tein lisäykset ohjeen mukaan, joten yläosan lisäykset jatkuivat hieman liian pitkälle. Olisi istunut paremmin jos olisin hieman laskeskellut kerrosten määrää 10 sentillä. Tämä olisikin jo edellyttänyt mallitilkun tekoa (yrk).

Napit löytyivät Eurokankaasta ja olivat hauskasti punaviherkirjavia. Näyttävät jotenkin irtokarkeilta, nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti