tiistai 30. kesäkuuta 2009

Vähän kukkia, lehtiä ja lankoja

Olin viime viikon kesälomalla ja kävin joka päivä parvekkeella katsomassa jokohan keväällä hankittu uusi kärhö kukkisi. Perjantaina kärsimättömyyteni palkittiin ja nyt on jo 5 kukkaa auki :)

Tämä kaunotar on Fujimusume Clematis (Patens group). Kukkien halkaisijaksi luvattiin mukana tulleessa kyltissä 8-10 cm, mutta ihme kyllä minun kärhössäni on kukkien halkaisija suurempi. Yhdessä kukassa jopa 16 cm! Yleensä saan kukkien kooksi puolet luvatusta. Ostin tämän kukan Sofianlehdon puutarhasta ja heidän sivuillaan onkin realistisempaa tietoa kukasta:
´Fujimusume´ 12.90 €
Vuosi: 1952 Patens (loistokärhöt), vyöhykkeet I-VI. Valoilmasto: Valo-puolivarjo. Keskikasvuinen. Kukkien koko: isokukkainen (10-20 cm). Suositus: +++

Toivottavasti tämä kukka talvehtisi parvekkeella, astia on kyllä vuorattu solumuovisilla istuinalustoilla sisäpuolelta. Viime talvena yritin saada Lidlistä ostettuja kärhöjä talvehtimaan huonolla menestyksellä. No se Lidlin Rüütel oli kyllä vaaleansininen. Anopilla oli viime vuonna viemäni Sofianlehdon jalokärhöt Punkaharjulla vielä hyvinkin voimissaan. Anopilla on kyllä hyvin vihreä peukalo.

Menin ostamaan Simply knitting- lehden. Siinä oli parit kivat sukkaohjeet ja kiva kesäkassiohje, sekä yllättävä mainita uudesta langasta. Rosarios 4 Renomat-lanka sisältää 7 %:a poronkarvaa! Tarkempi tarkastelu noilla Rosarios-sivuilla paljasti langassa olevan myös 70 %:a tekokuituja. Hyvin eksootinen yhdistelmä. Toisena ostoksena oli Knitter's-lehti, jossa oli aivan käsittämättömän hienot sukkakilpailun ja 6000 $ voittaneet leopardisukat. Katso ja ällisty.

Oulunkylän Nordiasta löytyi Zitronin Trekking Hand dyed langasta uutuusvärit 554 Shetland ja 555 Provence . Itäkeskuksen Lankavakka oli ottanut myyntiin italialaista Mondialin sukkalankaa Ciao värinä 662. Innostuin neulomaan 35 silmukkaa leveät mallitilkut langoista. Olisikohan tullut auringonpistos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti