sunnuntai 1. elokuuta 2010

Vahelikaihto

Osallistuin kolmanteen Ravelryn Kahelien vaihtoon. Tällä kertaa piti paketissa olla haastetta parille. Ensimmäisessä lähetyksessä oli puoli kiloa nallekarkkeja ja Mahdoton kakku ohje. Kakku ei ole järjettömän vaikea tehdä, vaan mahdottomuus on sen muuttumisessa uunissa ollessaan. Resepti tulee tässä tekstissä viimeisenä.
Toisessa paketissa oli 2 kerää sinistä merinolankaa, minun suosikkilakuani (sitä saa vain Ruotsin laivoilta/lautoilta), kurpitsasta käsin maalattu astia, kortti(jossa oli sininen lintu) ja hieno kassi itsemaalatulla siilin kuvalla. Lakut söin samantien ja tuli kyllä vähän huono olo, ihme juttu. Niin ja sitten oli se Testaa älysi vihkonen. En ole uskaltanut lukea sitä vielä. Saan kuulema vielä kolmannenkin lähetyksen ja siinäkin on ilmeisesti vielä lisää lankaa. Kyllä minua nyt hemmotellaan.

Kakun keskellä on kinuskilammikko
Resepti vielä

Mahdoton kakku:
100 g jauhoja (=noin 1 dl ja 4 rkl)
1 tl soodaa
hyppysellinen suolaa
150 g voita (+voitelemiseen)
7 munaa
190 g sokeria (= noin 2,3 dl)
200 g tummaa suklaata
100 g kinuskikastiketta
600 ml maitoa
vaniljatanko

Kiehauta maito vaniljatangon kanssa. Kun maito alkaa kuplia, sammuta levy ja jätä odottamaan kannen alle.
Suklaataikina: sulata voi ja suklaa vesihauteessa, lisää noin 1,7 dl / 150 g sokeria ja sitten 3 rikkivatkattua munaa. Sekoita jauhot, suola ja sooda ja siivilöi ne seokseen. Sekoita seos sileäksi ja laita odottamaan.
Paahtovanukasosuus: sekoita 4 munaa ja 40 g (>1,2 dl) sokeria. Ota vaniljatanko pois maidosta ja sekoita maito munien joukkoon.
Voitele vuoka hyvin ja levitä sille kinuskikastike. Kinuski auttaa kakkua irtoamaan ja antaa makua. Älä käytä korppujauhoja. Laita vuokaan ensin suklaataikina ja sen päälle paahtovanukas. Paista kakkua 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti