sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Mansikoita ja Kaitalammelle uimaan

Kävimme tänään Kartanon Marjassa poimimassa mansikoita 5 euron kilohintaan. Perinteisesti myös söimme paljon marjoja ja keräsimme 10 kiloa pakastimeen asti. Siellä tuntui olevan koko pelto täynnä Polka-mansikoita. Siinä kerätessä tuli mieleeni, kun kuopukseni oli vielä hyvin pieni mies ja mukana eräällä itsepoimintaretkellä Espoossa. Poikani oli aika vilkas ja pyöri koko ajan keräämieni mansikoiden kimpussa ja söi niitä korista. Kehotin ihan itse keräämään mansikat varsistaan, ei äidin korista. Näppäränä poikana hän hivuttautui viereisellä rivillä keräävän naisen korille syömään sieltä mansikoita. Huomasin asian kun kuulin naisen kysyvän: " Niin, et jaksa noista varsista kerätä mansikoita?" Johon meidän jälkikasvu vastasi, että 'Joo, en'. Onneksi lapset kasvavat.
Vanhana hämäläisenä heitin vasta tänään talviturkin Kaitalammella. Järvi on yksi parhaista Espoossa olevista. Rannalta laiturilta vastakkaisen rannan laiturille on noin 100 metrin mukava uintimatka, järven kiertää 10 kilometrin luontopolku, grillikatos ja veski rannan läheisyydessä. Bonuksena vielä lämmin vesi ja kallioita joilla voi lämmitellä ja ottaa aurinkoa. Eli kaikki mitä voi toivoa lämpimänä kesäpäivänä.

2 kommenttia:

  1. Mansikoita kannattaa nyt syödä, kun ne on parhaimmillaan. Kannelmäessä maksoivat tänään 4,50 litra. Olen kyllä tänä kesänä vähän pettynyt mansikoiden laatuun. Pieniä rupuja on poimittu joukkoon.

    VastaaPoista
  2. Joskus saattaa olla ihan homeisia mansikoita laatikon pohjalla, vaikka ykkoslaatuna myydaan. En loyda kaikkia aakkosia taalta Serbiasta, mutta ei varmaan haittaa.

    VastaaPoista