lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kehräystä

Sain eilen kehrättyä Namulla Retriitti 4:stä Merjalta ostamani superwash-villan. Kokeilin ensimmäistä kertaa navajo-kertausta (suomeksi haahlaamista ?) eli lanka on kolminkertaista. Olosuhteet, eli kykyni, huomioon ottaen langasta tuli yllättävän tasaista. Lapsi halusi tästä yllättäen sukat. Lapsi haluaa kaikista langoista aina sukat :)
Kuitu: Zombie Invasion, superwash merino
Määrä: 225 m / 125 g (180 m / 100 g)
Kertaus: Navajo


8 kommenttia:

 1. hieno vyyhti, kauanko tuohon kehräykseen kuluu aikaa ja onko se sellaista kerralla valmiiksi vai pikkuhiljaa?

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo homma etenee lähinnä televisiota katsellessa pikkuhljaa. Taisin aloittaa tuon kuidun viime viikonloppuna. Seuraavaksi kokeilen navajoa samalla kun kehrään. Kaikkien tiedonhaluisten ystävä YouTube auttaa tässäkin http://www.youtube.com/watch?v=Eunrqj97lLU

  VastaaPoista
 3. tosi hieno ja tasainen! voiko mitenkään vaikuttaa siihen miten pitkiä niistä värien juoksusta tulee? eli vaikka voiko tuosta kasasta nyppiä vain tietynväristä ja jatkaa vain tietynvärisellä?

  VastaaPoista
 4. Kyllä siihen värin pituuteen voi hyvinkin vaikuttaa. Nuo villat tulevat usein letteinä, kuten tuokin. Puolitin tuon letin ja kehräsin pätkän yhdestä puolikkaasta. Sitten kertasin sen ja kehräsin toisen puolikkaan samasta kohdasta. Jos olisin jakanut lettiä neljään tai kolmeen osaan olisivat värit tietenkin vaihtuneet vikkelämmin. Ihan kokonaisen letin venyttely kehrättävään leveyteen ei ehkä ole hyvä idea, ainakaan ensimmäiseen kehruuseen :)

  VastaaPoista
 5. Hyvää pääsiäistä!
  Voi ku ei sitt tavattu viimeviikkoina, olis semmonen kukko tullut sullekin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos samoin :) Älä sure, tulee näitä pääsiäisiä vielä lisää. Laitan sitten kukon ikkunalaudalle kiekumaan :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos vielä, ne keltaiset langat on nyt neulottu.

  VastaaPoista
 8. Pitääkin käydä kurkistamassa :)

  VastaaPoista